18:45

Alstermo IF

Referat: Långemåla IF - Alstermo IF

Återstart av div. 6 Nybro

Då var det äntligen dags att dra igång serien igen efter ett långt sommaruppehåll för LIF, som spelade första matchen för hösten innan uppehållet.

Eftersom det var serieledande Alstermo som kom på besök kändes det som att vi skulle försöka spela ganska så tillknäppt och taktiskt, då motståndarna i förra mötet började matchen i högt tempo, men sedan mattades av efter hand.
Det blev också inledningen på matchen, då vi höll ihop försvarsspelet och övervägde noga när vi skulle ge oss uppåt i banan.
Det visade sig vara en bra taktik som alla spelare i laget följde.
Visserligen blev det gästerna som gjorde första målet på en frispark. Skottet var en kanon, men vår målvakt hann inte ställa ordning muren innan matchen blåstes igång, så skottet blev otagbart bakom en skymd mur.
Alstermo trummade på bra utan att få allt för många vassa chanser, så det var på nåt sätt inte någon orättvis ledning.

LIF körde ändå på med bestämd taktik och vi tryckte upp i banan allt eftersom halvleken gick. Efter några halvchanser med skott utifrån fick vi iväg ett inlägg som letade sig över Alstermos backlinje och Mange Axetun rullade enkelt bollen förbi en utrusande målvakt.
Lite oväntat stod det 1-1 i halvtid.

Alstermo spelade exakt samma i inledningen av andra som i första, och i detta var vi inte riktigt på tårna. Gästerna hade många lägen, och kunde efter en bra prestation sätta 2-1. Efterföljande minuter spelade Långemåla ganska darrigt, och vi hade inte studsarna med oss. En hög djupledsboll ledde till att motståndarnas ena anfallare föll i straffområdet i kamp med två Långemålaspelare och domaren pekade på straffpunkten.
Straffen var säker, och 4-1 kom ganska snabbt inpå.

Efter dom riktigt dåliga första 20 minuterna började vi åter igen kämpa och hålla i bollen lite bättre.
Vi tuggade oss in i matchen igen och kämpade på väldigt bra.
LIF gjorde en liten reducering i slutet av halvleken, åter igen genom dagens målskytt Magnus Axetun.

I stora delar bra genomförd match, och det märktes på spelarna att vi inte hade så många träningar i benen under uppehållet. Men taktiskt bra genomförd i det stora hela, och Alstermo fortsätter sin väg mot serieseger.